Navigatie - Garmin Basecamp

Garmin BaseCamp is een gratis softwarepakket dat je heel eenvoudig kunt downloaden via de website van Garmin. Het is een universeel softwarepakket hetgeen wil zeggen dat het geschikt is voor diverse Garmin navigatie toestellen. Zo kun je bijvoorbeeld routes maken voor motorvoertuigen of fietsen, of maak je tracks om te wandelen. Je kunt hiervoor gebruik maken van diverse vooraf ingestelde activiteiten profielen. Ook kun je gebruik maken van verschillende digitale kaarten. Hierbij kun je kiezen uit de officiƫle Garmin kaarten (NT, NTU of Topo kaarten), maar kun je ook de gratis Garmin Open Street Map (OSM) kaarten gebruiken. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk softwarepakket wel enige training van de gebruiker vraagt.

Werken met BaseCamp
Het is geen geheim dat veel gebruikers enthousiast beginnen met BaseCamp en al snel door de bomen het bos niet meer zien. Het programma is namelijk zodanig ingericht dat het verschillende gebruikersgroepen ondersteunt bij het maken, wijzigen en beheren van routes of tracks. Hierdoor ontstaat vaak verwarring bij de startende gebruiker.
Mede door mijn didaktische vaardigheden en ICT achtergrond, heb ik een handleiding samengesteld die inzicht geeft in de werking van BaseCamp. Die handleiding kun je via deze website bestellen. Op de volgende pagina vind je hier meer informatie over.

Volgende pagina
Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved