30.09.2018 » De Garmin Montana 680

De Garmin Montana is niet echt bekend onder de motorrijders. Toch is het toestel heel geschikt voor motorrijders die graag met tracks en eigen kaartmateriaal werken.

Dat het toestel oorspronkelijk als topmodel voor het outdoor gebeuren (wandelen, hiken, lucht- en scheepvaart) ontwikkeld werd, is wel aan de vormgeving te zien. Op enig moment werd het toestel ook door de offroad motorrijders ontdekt en ontwikkelde Garmin niet alleen een mooie motorsteun, maar werd het toestel ook softwarematig aangepast. Dit leidde tot de mogelijkheid om routeerbare kaarten te gebruiken in combinatie met verschillende routeberekeningen en maximaal 50 waypoints (harde routepunten) in een route. Het mag duidelijk zijn dat deze (route)functies in het niet vallen bij de huidige generatie routeplanners zoals de TT Rider modellen. Maar daar is het toestel ook niet voor ontwikkeld; het is overduidelijk een navigatietoestel met zeer veel mogelijkheden voor verschillende gebruikersgroepen.
Dat maakt overigens ook dat het geen intuïtief toestel is. De basis bediening is vrij overzichtelijk, maar hoe dieper je in de mogelijkheden van het toestel duikt, hoe meer kennis en vaardigheid vereist zijn. Is het dan hogere wetenschap? Welnee, maar je moet wel over enige basiskennis van het navigeren beschikken en je moet het leuk vinden om met al die instellingen te spelen.
Voor een offroad rijder is het beslist een aanrader. De afmetingen, het beeldscherm, de motorsteun, de mogelijkheid om zelf kaarten te installeren & gebruiken, de mogelijkheid om batterijen te gebruiken, de bijzonder goede satellietontvangst etc. maken het tot een heel fijn toestel.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved